Image

19 februari 2020

Case: Robert voorziet zijn woning duurzaam van stroom en warmte

Author

Vivien Augustinus

op 19 februari 2020

De woning van Robert is voorzien van het PVT-systeem om zo op een duurzame manier te verwarmen en de woning van stroom te voorzien. Waarom heeft Robert voor het PVT-systeem gekozen en hoe bevalt het systeem? Hij legt het in deze blog uit. 

Robert wilde graag duurzamer wonen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Robert, klant bij Volthera: “Het grootste voordeel is dat ik nu op de toekomst voorbereid ben. Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric. Ik vind duurzaam wonen belangrijk, omdat het goed is voor het milieu en het mij kostentechnisch ook iets oplevert.”

“Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric.”

De specifieke voordelen voor de klant is dat ze alle technieken op een dakoppervlak hebben liggen. Dat betekent dat er geen grondboringen nodig zijn en er hoeft ook geen buiten-unit te worden geïnstalleerd. Alle onderdelen zitten centraal achter de zonnepanelen, waardoor het een onzichtbare en stille energiebron voor de warmtepomp en het opwekken van duurzame stroom is.

Hoe is het PVT-systeem opgebouwd?

Het PVT-systeem bestaat uit de panelen aan de buitenzijde op het dak en aan de binnenzijde uit de omvormer (waar de gelijkstroom uit de panelen wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom), de warmtepomp en het boilervat voor het sanitair-water.

PVT-specialist

Volthera wordt altijd plug & play aangeleverd, zodat de installateur op locatie zo min mogelijk kans heeft op fouten en het voor de klant direct resulteert in een goed werkende installatie afgestemd op zijn of haar specifieke wensen.