Woningeigenaar PVT-systeem
case, duurzaam, PV-panelen • 2 min leestijd

Case: Robert voorziet zijn woning duurzaam van stroom en warmte

Viviën Augustinus op 19 februari 2020

De wereld wordt steeds duurzamer. Fossiele brandstoffen raken op en de CO2-uitstoot moet drastisch omlaag. We moeten op zoek naar alternatieven. Niet alleen de grote bedrijven, maar ook op kleinere schaal. Dit kunnen we samen bereiken: energie voor elkaar. Maar wat kun jij doen om hierin een eerste stap te zetten?


Met een PVT-systeem kun je op een duurzame manier elektriciteit en warmte opwekken. Hierdoor haal je maximaal rendement uit je dak en zet je een grote stap naar een volledig elektrische woning.


Robert wilde graag duurzamer wonen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?


Robert, klant bij Volthera: “Het grootste voordeel is dat ik nu op de toekomst voorbereid ben. Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric. Ik vind duurzaam wonen belangrijk, omdat het goed is voor het milieu en het mij kostentechnisch ook iets oplevert.”

"Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric."

De specifieke voordelen voor de klant is dat ze alle technieken op een dakoppervlak hebben liggen. Dat betekent dat er geen grondboringen nodig zijn en er hoeft ook geen buiten-unit te worden geïnstalleerd. Alle onderdelen zitten centraal achter de zonnepanelen, waardoor het een onzichtbare en stille energiebron voor de warmtepomp en het opwekken van duurzame stroom is.

Hoe is het PVT-systeem opgebouwd?

Het PVT-systeem bestaat uit de panelen aan de buitenzijde op het dak en aan de binnenzijde uit de omvormer (waar de gelijkstroom uit de panelen wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom), de warmtepomp en het boilervat voor het sanitair-water.

PVT-specialistVolthera wordt altijd plug & play aangeleverd, zodat de installateur op locatie zo min mogelijk kans heeft op fouten en het voor de klant direct resulteert in een goed werkende installatie afgestemd op zijn of haar specifieke wensen.

Wil jij je woning ook op een duurzame manier van elektriciteit en warmte voorzien? Begin vandaag nog - en verbeter de dag van morgen.

rekentool facebook ads

Benieuwd hoe jouw Volthera systeem eruit ziet en wat de investering is?

Kom er in slechts 5 minuten achter

Bereken nu
Picture of Viviën Augustinus

Viviën Augustinus

Storyteller Volthera