Image

4 maart 2020

Is jouw woning klaar om van het gas af te gaan?

Author

Vivien Augustinus

op 4 maart 2020

Waarom van het gas af?

Je denkt wellicht, maar waarom moeten we in 2050 van het gas af? Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst is aardgas een fossiele brandstof die niet onbeperkt beschikbaar is. Daarnaast komt er veel CO2 vrij bij het opwekken van aardgas. En dit is enorm slecht voor het milieu. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Voorwaarden

Het zou mooi zijn als alle woningen in Nederland nu al klaar zijn om van het gas af te gaan. Helaas werkt dit in de praktijk niet zo. 

Om met je woning van het gas af te kunnen en dus over te gaan op een all-electric systeem, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst is het belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is het van belang dat je lage temperatuurverwarming als hoofdverwarming hebt. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog warmtepomp zonder gas.

Doe de scan

Wil je weten of jouw woning klaar is om van het gas af te gaan? Kom erachter in slechts 5 minuten. Mag jij jezelf al een milieumeester noemen, of ben je zelfs een heuse duurzaamheidsheld?