Kan ik de thermische panelen onder mijn eigen zonnepanelen aanbrengen?
pvt, duurzaam, PV-panelen • 2 min leestijd

Kan ik de thermische panelen onder mijn eigen zonnepanelen aanbrengen?

Viviën Augustinus op 19 augustus 2020

Zonnepanelen zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar de ontwikkelingen op het gebied van duurzame systemen blijven natuurlijk doorgaan. Zo zijn er PVT-panelen waarmee je naast elektriciteit ook warmte opwekt. Er zit namelijk een thermisch paneel achter de zonnepanelen. Maar kan je deze thermische panelen ook achter je eigen zonnepanelen aanbrengen zodat je een twee-in- een oplossing krijgt? In deze blog leggen we er alles over uit.

Thermische panelen, wat wordt daarmee bedoeld?

Met de thermische panelen worden de collectoren achter het zonnepaneel bedoeld. De collectoren en zonnepanelen vormen samen het PVT-paneel. Met een PVT-systeem wek je zowel elektriciteit als warmte op. 

 

Thermische panelen achter bestaande zonnepanelen

Heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Maar wil je je woning nog verder verduurzamen door ook de warmte op een duurzame manier op te wekken? Dan is het een logische vraag of de thermische panelen ook achter bestaande panelen geplaatst kunnen worden. 

In de meeste gevallen is het helaas niet mogelijk om de collectoren achter de bestaande zonnepanelen te plaatsen. Dit heeft te maken met de garantievoorwaarden van de paneelfabrikant. Neem contact met ons op om te beoordelen wat er in jouw specifieke situatie mogelijk is. Onze PVT-specialisten staan voor je klaar.

Maar natuurlijk denken wij graag met je me naar een oplossing. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om naast je huidige PV-systeem een Volthera PVT systeem bij te leggen. Hier moet natuurlijk wel voldoende dakoppervlak voor zijn. Doordat je zelf al voorziet in je eigen elektriciteitsvraag, kunnen we waarschijnlijk met minder panelen jouw systeem aanleggen.

Mockup E-book van het gas af

E-book

Wil je meer weten over het PVT systeem?

Lees het Ebook
Picture of Viviën Augustinus

Viviën Augustinus

Storyteller Volthera