MySolarEdge, dé monitoring app
Omvormer • 3 min leestijd

MySolarEdge, dé monitoring app

Viviën Augustinus op 4 juni 2020

Wil je inzicht in het verbruik van je zonne-energie, wat er aan het net terug geleverd wordt en hoeveel stroom je weer inkoopt? Dit kan met de mySolarEdge app. Lees er alles over in deze blog.

SolarEdge

SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie. Ze zijn dan ook niet alleen een fabrikant van omvormers en optimizers, maar ook van bijvoorbeeld smart energy producten en autoladers. In maart introduceerde SolarEdge de mySolarEdge app.

MysolarEdge

Als je een PVT-systeem of zonnepanelen op je dak hebt liggen of aan wil schaffen, wil je natuurlijk ook graag inzicht hebben in het energieverbruik. Met de app van SolarEdge kan je eenvoudig je realtime productie en huishoudelijk verbruik bijhouden. Hierdoor hou je het overzicht over je energieverbruik en besparingen. Ook is de app handig om te gebruiken als je metingen met elkaar wil vergelijken. 

Voorwaarden

Een handige app! Maar er zitten wel wat voorwaarden aan. Om gebruik te kunnen maken van de mySolarEdge app dien je namelijk te beschikken over een omvormer van SolarEdge. Als je een Volthera PVT-systeem aanschaft is dit onderdeel van het plug & play systeem. Om de terug levering en de inkoop te kunnen zien heb je een energiemeter en stroomspoelen nodig, deze worden niet standaard meegeleverd bij het Volthera systeem. Beschik je over deze twee apparaten? Dan kan je aan de slag!

Maak altijd en overal verbinding met jouw SolarEdge-systeem

Naast het inzichtelijk krijgen van het energieverbruik, zijn er natuurlijk nog meer acties die je in de app kan uitvoeren, namelijk:

  • Het Wi-Fi wachtwoord wijzigingen. Onze productspecialist Frans maakt je graag wegwijs in de nieuwe mySolarEdge app. In onderstaande video laat hij je zien hoe je met behulp van de mySolarEdge app je omvormer met een nieuw netwerk kan laten verbinden. 
  • De verbindingsinstellingen wijzigen. Onze productspecialist Frans laat in onderstaande video zien hoe je met behulp van de mySolarEdge app kan controleren of je omvormer verbonden is met het internet.
  • Gedetailleerde omvormerstatus vanaf de smartphone bekijken
  • Installateurs over de status van de omvormer informeren, zelfs wanneer er geen verbinding is met de monitoringsservice.

Beheer je apparaten op afstand

Naast het inzichtelijk krijgen in het verbruik van je zonne-energie, heb je met deze app ook de mogelijkheid om je apparaten op afstand te bedienen.

mysolaredgeZo kan je met deze app bijvoorbeeld de lichten, wasmachine en verwarming van een afstand regelen. Wel zo handig als je in de avond niet thuis bent, maar toch op een bepaald tijdstip de lichten aan wil laten gaan. Of wil je de producten pas aan laten gaan als de zon schijnt zodat je de opgewekte zonne-energie meer voor eigen gebruik inzet? Ook dit kan je regelen met de app. Ook heb je de mogelijkheid om slimme schema’s in te stellen om jouw energiebesparing te maximaliseren.

 

Heb je een elektrische auto? Ook het opladen hiervan kan je vanaf iedere gewenste locatie beheren. Let er hierbij wel op dat je met de mySolarEdge app enkel SolarEdge producten kan bedienen en uitlezen. Enkel de EV-oplader van SolarEdge werkt daarom met de mySolarEdge app.

Zoals je leest is het een veelzijdige app waarmee je nog efficiënter met je opgewekte zonne-energie om kan gaan. De app is voor zowel Android als IOS beschikbaar en is gratis te downloaden! Wil je nog meer over de app weten? Bekijk dan eens de website van SolarEdge. 

rekentool facebook ads

Hoe ziet jouw PVT-systeem eruit?

De monitoring app voor het PVT-systeem; heel handig, maar hoe ziet jouw PVT-systeem eruit?

Bereken nu
Picture of Viviën Augustinus

Viviën Augustinus

Storyteller Volthera