subsidie • 2 min leestijd

Subsidie duurzame energie voor de Gemeente Bladel

Viviën Augustinus op 3 februari 2020

Het lijkt nog ver weg, maar in 2050 moeten we met z’n allen van het gas af. Een beslissing die nogal wat veranderingen met zich meebrengt. De gemeente Bladel stimuleert jou als particulier daarom om te investeren in duurzame en energiebesparende maatregelen door middel van de subsidie duurzame energie. Deze is op 1 januari in werking getreden en loopt tot 31 december 2021.

Wat houdt de subsidie in?

Ga je een van de volgende voorzieningen doorvoeren in je bestaande woning, dan kom je in aanmerking voor subsidie:

  • Vloerisolatie
  • Muur-/gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Glasisolatie
  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler
  • Warmtepomp

Voor wie is de subsidie bedoeld?

Ben je eigenaar van een bestaande woning in de Gemeente Bladel en tref je een van bovenstaande voorzieningen in je woning? Dan kom je in aanmerking voor deze subsidie. Daarnaast kan de subsidie ook worden aangevraagd door de Vereniging van Eigenaren voor appartementencomplexen. De subsidie geldt niet voor nieuwbouw.

Budget

Zowel in 2020 als in 2021 is er een budget beschikbaar van €250.000,-. Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Per kalenderjaar heb je de mogelijkheid om voor maximaal twee voorzieningen de subsidie aan te vragen.

Subsidie per voorziening

Het verschilt per investering hoe hoog de subsidie is die je ontvangt. Allereerst moet je minimaal €1000,- investeren in een voorziening om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Ga je je woning isoleren door middel van vloerisolatie, muur/gevelisolatie, dakisolatie of raamisolatie dan bedraagt de subsidie 20% van het factuurbedrag met een maximum van €750,- per voorziening.

Voor energie-installaties waar zonnepanelen, zonneboilers en een warmtepomp onder vallen, bedraagt de subsidie 20% van het factuurbedrag met een maximum van €500,-.

Aanvragen van de subsidie

Er zijn twee mogelijkheden om de subsidie aan te vragen, namelijk:

  • Door bij het Klanten Contact Centrum in de Gemeente Bladel een aanvraagformulier te halen
  • Door op bladel.nl het aanvraagformulier te downloaden

Let erop dat bij het aanvraagformulier ook een kopie van je paspoort, identiteit of rijbewijs bijvoegt. Daarnaast dien je ook een kopie van de offerte van het installatiebedrijf dat de voorziening heeft geplaatst toe te voegen.

Je aanvraag wordt binnen 8 weken beoordeelt door het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens ontvang je een brief over de subsidietoekenning of een afwijzing. Heb je de subsidietoekenning ontvangen, let er dan op dat je binnen zes maanden de maatregelen in je woning aanbrengt.

Zijn de maatregelen doorgevoerd? Dan betaal je de eindfactuur rechtstreeks per bankoverschrijving aan de installateur. Binnen 12 weken na de betaling van de factuur dien je het gereedmeldingsformulier in bij de Gemeente. Vergeet daarbij niet de eindfactuur en een kopie van het betalingsbewijs als bijlage mee te sturen.

Vervolgens wordt het gereedmeldingsformulier gecontroleerd en als je aan alle voorwaarden hebt voldaan wordt de subsidie uitgekeerd. Houd er rekening mee dat er geen voorschot te verkrijgen is.

Combinatie met landelijke subsidies

Als je de subsidie duurzame energie aanvraagt, heb je ook nog de mogelijkheid om de ISDE-subsidie aan te vragen. Wil je meer weten over de ISDE-subsidie? Lees dan de blog wat is de isde-subsidie?

Waarom van het gas af?

Wil je meer weten over de reden waarom we van het gas af moeten in 2050? Klik dan hier.

 

Mockup E-book duurzaam energie opwekken-2

E-book

Wil je meer weten over duurzaam energie opwekken?

LEES MEER IN ONS E-BOOK
Picture of Viviën Augustinus

Viviën Augustinus

Storyteller Volthera