Wat kost een PVT-paneel los?
pvt, duurzaam • 2 min leestijd

Wat kost een PVT-paneel los?

Viviën Augustinus op 27 mei 2020

Wil je je woning verduurzamen of ga je nieuwbouwen en wil je graag PVT-panelen op het dak hebben liggen? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten van zo’n paneel zijn. Lees er meer over in deze blog.

Wat is een PVT-paneel?

Het PVT-paneel is een onderdeel van het Volthera PVT-systeem. PVT-panelen zien er hetzelfde uit als PV-panelen. Maar er is wel degelijk een verschil. Met het Volthera PVT-paneel kan je namelijk zowel elektrische als thermische energie (warmte) opwekken. Achter de panelen is namelijk een collector bevestigd waarin een mengsel van water en glycol is verwerkt. De collectoren zijn de bron voor de warmtepomp. Met deze collectoren wordt namelijk energie uit het zonnepaneel en de buitenlucht onttrokken en vervolgens afgegeven aan de warmtepomp. Wil je meer weten over het PVT-paneel? Lees dan eens de blog ‘Wat zijn Volthera PVT-panelen’.

Kosten PVT-paneel

Als je overgaat tot een dergelijk aankoop wil je natuurlijk weten wat het gaat kosten. Echter zijn onze PVT-panelen niet los te koop en worden enkel als totaalpakket verkocht. Het PVT-paneel is namelijk niet het enige onderdeel van het PVT-systeem. Wij hebben met de grootste zorg namelijk een plug & play pakket samengesteld met enkel componenten van de hoogste kwaliteit. Alle componenten worden eenvoudig op elkaar aangesloten en werken perfect samen. Naast het PVT-paneel bestaat het systeem uit de volgende componenten:

Kosten PVT-systeem

Hoewel we het PVT-paneel niet los verkopen en hier dus ook geen prijskaartje aan te hangen is, kunnen we wel wat vertellen over de prijs van het PVT-systeem.

Hoewel je natuurlijk graag direct de prijzen van het systeem wil zien, is het ook in dit geval niet zo simpel om één prijs vast te stellen. De prijs hangt namelijk af van een aantal factoren. Als eerste is dit de klant, daarna komt het budget en als laatste nemen we de mogelijkheden mee in de prijsindicatie. Als eerste willen we graag weten wat je wil bereiken met het systeem. Wil je besparen op gas of wil je volledig van het gas af met je woning?

Als tweede willen we graag het budget weten wat jij ter beschikking hebt voor het PVT-systeem. Heb je een bepaald budget waarvoor een installatie gebouwd mag worden, of is er een bepaald energielevel dat je wilt opwekken?

Als laatste kijken we naar de mogelijkheden. Hoe groot is je dakvlak en hoeveel panelen passen daarop? Heb je al ruimte voor een boilervat en warmtepomp of moet dit nog gecreëerd worden? En beschikt jouw woning al over het gewenste verwarmingssysteem?

Dit zijn allemaal factoren die wij meenemen tijdens de prijsindicatie. Als je dit zo leest snap je wellicht ook dat we hierdoor geen standaardprijs kunnen geven. Het systeem wordt namelijk specifiek voor jouw wensen en behoefte vormgegeven. 

Wil je een uitgebreidere toelichting over de prijs van het PVT-systeem? Lees dan eens deze blog.

Mockup E-book van het gas af

E-book

Wil je meer weten over Volthera PVT-panelen?

Download het E-book
Picture of Viviën Augustinus

Viviën Augustinus

Storyteller Volthera